Johannespassie2024

We brengen voor u ook dit jaar het Magnum Opus van JSBach. De uitvoering van dit werk is namelijk het paradepaardje van BachKoorGent, het was van bij de opstart onze missie om jaarlijks dit werk op de kaart te zetten.

Waarom? Omdat de evangelist Johannes de meest emotionele schrijver is van de 4 en daardoor een verslag van de Goede Week neerpende met veel meer emoties en een veel dynamischer tekstgebruik, op een veel menselijkere manier, minder verhalend, lyrisch en po√ętisch.

Doordat Bach in zijn Johannespassie minder beschrijvende elementen en minder bezinnende aria’s gebruikte dan in de Mattheuspassie, verschuift de muzikale klemtoon naar een groter Turba-koor aandeel, wat natuurlijk de kracht en de energie versterkt. De Johannespassie is voor ons levendiger, scherper, energieker… en dat laten we u graag zelf ook ontdekken.

We werken ook dit jaar met een kleine bezetting van 26 zangers, 6 solisten en een sprankelend barokorkest op authentieke instrumenten.

Uitvoering in eigen beheer op Stille Zaterdag 30 maart 20u in de kerk van Zwijnaarde en de dag voordien Goede Vrijdag 29 maart 2024 20u in St.-Lievens-Houtem.

TICKETS voor het concert op 30/3 kan je hier reserveren

BACHKOORGENT & ARCUS COLORATUS o.l.v. Steve De Veirman