Johannespassie2023

We brengen voor u het Magnum Opus van JSBach. De uitvoering van dit werk is namelijk het paradepaardje van BachKoorGent, het was van bij de opstart onze missie om jaarlijks dit werk op de kaart te zetten.

Waarom? Omdat de evangelist Johannes de meest emotionele schrijver is van de 4 en daardoor een verslag van de Goede Week neerpende met veel meer emoties en een veel dynamischer tekstgebruik, op een veel menselijkere manier, minder verhalend, lyrisch en poëtisch.

Doordat Bach in zijn Johannespassie minder beschrijvende elementen en minder bezinnende aria’s gebruikte dan in de Mattheuspassie, verschuift de muzikale klemtoon naar een groter Turba-koor aandeel, wat natuurlijk de kracht en de energie versterkt. De Johannespassie is voor ons levendiger, scherper, energieker… en dat laten we u graag zelf ook ontdekken.

We werken ook dit jaar met een kleine bezetting van 20 zangers, 6 solisten en een sprankelend barokorkest op authentieke instrumenten.

Onze eigen uitvoering is gepland op Goede Vrijdag 7 april om 20u in de St.-Dionysiuskerk te St.-Denijs-Westrem ism. UITPAS en Dekenij Borluut.

BACHKOORGENT & ARCUS COLORATUS o.l.v. Steve De Veirman

Hendrik Mispelon, evangelist – Sarah Van Mol, sopraan – Pieter De Praetere, countertenor – Yves Van Handenhoven, tenor – Joris Stroobants, Christus – Lucas Cortoos, Pilatus